Zdraví Global
Zdraví Global
Zdraví Global

Soaphoria Bentonitový jíl 150 ml

Soaphoria Bentonitový jíl 150 ml Zobrazit větší
Jíl zelenavě – šedé barvy s výjimečnými absorpčními vlastnostmi má hloubkově čistící vlastnosti, které ho korunují na první místo v produktech v boji proti akné. Staří jihoameričtí indiáni ho nazývali zázračnou aztécké hlínou.

125 Kč s DPH

Soaphoria

Dostupnost: Skladem

Je jedinečným kosmetickým zkrášlujícím přípravkem. Reguluje tvorbu kožního mazu a nastavuje rovnováhu pleti a problémových partií. Vlasy remineralizuje a dodává lesk, pomáhá v boji proti lupům a mastné vlasy krásně pročistí. Má antiseptické a protiplísňové účinky, výborně pomáhá eliminovat projevy kožních onemocnění.
Minerální jíly jsou 100% přírodní jemně mleté práškové zeminy bohaté na minerální látky (křemík, vápník, draslík, hořčík, zinek, hliník, železo, mangan, titan atd.), stopové prvky a další cenné látky prospěšné pro pokožku. Jejich lamelová struktura a velký specifický povrch jim dává výborné krycí a absorpční i adsorpční vlastnosti. Kromě těchto vlastností výborně zjemňují, regenerují, vyhlazují a revitalizují pokožku. Jíly jsou všestrannými pomocníky. Můžete je využít k pročištění pokožky obličeje i hlavy, vlasů, tělový či vlasový zábal i do koupele. Pomáhají při zmírňování projevů kožních problémů, zánětů, svědění a podráždění pokožky, ale i při vážnějších problémech jako jsou kožní plísně, ekzém nebo lupénka. Působí hloubkově a detoxikují.
Složení: Bentonit (Certifikovaná organická složka)
Použití:
  • Jako maska/tělový zábal: Přiměřené množství jílu (cca čajová lžička pro masku / 2-3 polévkové lžíce pro zábal) nasypte do misky. Přidejte tekutou složku (voda, hydrolát, mléko nebo jogurt) v množství, aby se po rozmíchání vytvořila pasta. Vzniklou masku pomocí kosmetického štětce či špachtle, resp. prsty rukou naneste na pleť vynecháním oblasti kolem očí a úst, či ostatních části těla. Nechte působit do doby zaschnutí (cca 15-20 minut) a následně opláchněte vlažnou vodou. Doporučujeme používat maximálně třikrát do týdne.
  • Jako čistič: Přiměřené množství jílu (cca čajová lžička) nasypte do misky. Přidejte tekutou složku (voda, hydrolát) v množství, aby se po rozmíchání vytvořila pasta. Přiměřené množství vzniklé pasty naneste krouživými pohyby pomocí rukou a prstů, houbičky či kartáče na navlhčenou pleť. Následně opláchněte vlažnou vodou. Určeno pro každodenní použití.
  • Jako šampon: Přiměřené množství jílu (cca polévková lžíce) nasypte do misky, rozmíchejte s tekutou složkou (voda, macerát, hydrolát) vhodné teploty a aplikujte na neumyté, mokré vlasy. Nechte chvíli působit na vlasech, opláchněte vodou vhodné teploty a následně upravte běžným způsobem. Běžný šampón není nutné použít, protože produkt vlasy dokonale čistí a odmašťuje.
  • Jako vlasový zásyp/suchý šampon: Přiměřené množství jílu nasypte ke kořínkům vlasů a vmasírujte do pokožky hlavy. Po krátkém působení ho důkladně vymyjte z vlasů vodou vhodné teploty, resp. pokud nemáte možnost vlasy vymýt, aplikovaný výrobek důkladně vyčesejte z vlasů. Vlasy následně upravte běžným způsobem.
  • Jako lázeň: Do koupele vhodné teploty přidejte přiměřené množství jílu (cca 2-3 polévkové lžíce), rozmíchejte, ponořte se do vodní lázně a relaxujte po dobu cca 15 až 30 minut. Následně opláchněte pokožku těla vodou. Používejte jednou až dvakrát týdně.
Před prvním použitím se doporučuje provést tzv. Patch test, tj. aplikovat a otestovat kosmetický přípravek na jeho snášenlivost na malé plošce pokožky, nejlépe na zápěstí a počkat 24h. Touto metodou se může předejít nástupu alergických reakcí a přecitlivělosti na daný výrobek. Pokud po aplikaci se projeví alergická reakce, povrch pokožky smyjte vlažnou vodou. Výrobek okamžitě přestaňte používat. Pokud alergická reakce přetrvá po delší dobu vyhledejte lékařskou pomoc.
Balení: 150 ml
Upozornění: Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném a suchém místě a nevystavujte přímému slunečnímu záření a mrazu. Nepoužívejte na otevřené rány. Vyhněte se oblasti očí. Při zasažení očí vyplachujte vlažnou vodou po dobu minimálně 15 minut bez přerušení směrem od vnitřního koutku k vnějšímu (v případě nošení kontaktních čoček je předem odstraňte). Pokud dojde k podráždění, vyhledejte lékařskou pomoc.

Naším cílem je vyrábět kvalitní produkty, které reprezentují naši vlast a poukazují na její vzácnou biologickou rozmanitost. Produkty, na které můžeme být právem hrdí i v zahraničí. Ale tím nejhlavnějším je poukázat na skutečnost, že domácí výrobky jsou nejcennější. Snažíme se pomáhat našemu hospodářství koupí surovin od domácích dodavatelů. Upřednostňujeme balení do skleněných nádob a zavedli jsme také recyklační program. 

Dodavatel: Aenea s.r.o. (výrobce), Zelená 273/36, 079 01 Veľké Kapušany

Napsat recenzi

Soaphoria Bentonitový jíl 150 ml

Soaphoria Bentonitový jíl 150 ml

Jíl zelenavě – šedé barvy s výjimečnými absorpčními vlastnostmi má hloubkově čistící vlastnosti, které ho korunují na první místo v produktech v boji proti akné. Staří jihoameričtí indiáni ho nazývali zázračnou aztécké hlínou.

Produkty ve stejné kategorii

  • 24. 03. 2024
    • Spokojenost, velmi rychlé dodání
  • 21. 03. 2024
    • Vše proběhlo jak mělo. Objednala, zaplatila. Poslali, dorazilo.
  • 20. 03. 2024
    • Rychlé doručení,přijatelná cena.
  • 20. 03. 2024
    • rychlost